Wilhelminaweg 15d, 6951 BM Dieren,
(0313) 41 61 75
Afspraak maken

Huilbaby’s

In onze praktijk zien wij regelmatig huilbaby’s of baby’s met het Kiss syndroom. K.I.S.S. staat voor het Duitse “Kopf induzierte Symmetrie Störung“ oftewel hoofd geïnduceerde scheefstand.

Duidelijk kenmerken van het KISS syndroom  zijn:

  • Dwangstand van de nek naar rechts achter bij rugligging,
  • Buikkrampen,
  • Veel huilen,
  • Slechte balans,
  • Onrust,
  • Soms snurken

Het komt voor dat kinderen juist een te passief gedrag hebben i.p.v. huilen of onrustig gedrag. Op latere leeftijd kan hier een onhandig bewegingspatroon uit voortkomen.

Meestal is een stuitligging of een zware bevalling de eerste aanleiding maar soms kan er geen oorzaak worden getraceerd. Bij onderzoek van de wervelkolom is een verminderde beweeglijkheid van de atlas en draaier duidelijk waar te nemen. Ook een dislocatie van het bekken komt vaak voor, niet te verwarren met een heupdysplasie.

Kindermanueeltherapeut

In onze praktijk hebben wij een gekwalificeerde kindermanueeltherapeut. Behandeling vindt heel voorzichtig plaats via de “Eggshellmethode“. De lokale druk op de wervel moet zo laag zijn dat de schaal van een ei er niet van breekt.

Alhoewel vele Kissproblemen na het tweede levensjaar spontaan herstellen, kun je met manuele therapie bij kinderen het probleem snel verbeteren of optimaliseren. Twee behandelingen dienen meestal een flinke klachtenreductie te geven.

Wilt u meer informatie over de “Eggshellmethode”? Neem dan contact op met onze praktijk.